Akvarellkurs hos Elisabeth Biström

Hittar mycket inspiration till skapande genom nätet och följer konstnärer, keramiker och fotografer på Instagram. När det förra september dök upp ett inlägg från en akvarellkonstnär med rötter från Västerbotten att hon skulle hålla i en 3 dagarskurs anmälde jag mig på stående fot. Extra lyxigt var att den inte bara skulle innehålla måleri utan även yoga.

Första uppgiften

Redan första kvällen fick vi måla en akvarell med den enda instruktion att vara observant på vilka tankar som dök upp i huvudet under tiden. Jag scrollade fram ett foto på telefonen från parkeringen utanför jobbet och kände mig lätt oroad över att den här akvarellen nog blir som dem brukar. Har under de senaste åren upplevt det som jag tappat känslan i akvarellmåleriet och inte får ihop bildens alla delar.

Dag nummer två fick vi mer handledning och efter ett morgonyogapass och underbar frukost visade Elisabeth hur hon tänker när hon skissar upp och börjar måla ett motiv. Så spännande att se hur hon jobbar upp en akvarell. Med van hand diktade hon upp motivet. Det som i mina ögon kändes som massor av information på fotografiet förenklade hon och omvandlade till självklara former.

Sanda Gård

Hann jobba med tre akvareller under de här dagarna men tankade på så mycket mer. Att få börja dagen med yoga som Katarina Mark höll i på bästa sätt. Få äta god mat som Greta dukat fram i en härlig miljö med likasinnade människor som så generöst visade sina akvareller och tankar runt skapandet.

En bukett som beskriver känslan

Lämna ett svar