Muminhuset

Barnledig

När jag 2010 var barnledig med mitt tredje barn började jag bygga ett Muminhus. Muminhuset är en miniatyr skapad i kartong och papper. Tapeterna är utskrivna från datorn och även golvet med fiskbensmönster. Möbler och annan inredning är skapat av allt möjligt jox som jag haft liggande.

Skaparglädje

Det här lilla dockhuset har varit mitt egna lilla projekt där jag kravlöst klipp i glasspinnar och limmat ihop de med limpistolen till en liten köksmöbel. Ett projekt så njutningsfullt att jag dragit ut på det för att inte bli klar för fort.

Konstruktion

Det är en utmaning att skapa något efter eget huvud. Hur löser man konstruktionen. Många idéer som blir till i skapandet. Man får prova sig fram och lösa det eftersom. Här har det inte förekommit några ritningar 🙂

Lek = reparation

Hur gick det då för barnet som skulle få leka med Muminhuset? Han lekte hårt och brutalt. Det mamman byggt ihop plockade han noga isär. Men det man byggt ihop kan man självklart laga igen. Efter några reparationer tröttnade jag och kanske var det husets skörhet som gjorde att jag dokumenterade huset i en stillfilm.

När Muminmamman gick in i väggen

När vi fick i uppgift att göra en stillfilm i PIM utbildningen passade jag på att använda mig av Muminhuset.
Det blev en korfilmen om minnet från när vi läste Pappan och havet  av Tove Jansson.
En exlusiv hemma hos visning innan det blivit sönderlekt igen.

Kortfilmen är en PIM-film gjord i programmet Windows Live Movie Maker.
PIM-filmen är en av tre uppgifter lärare ska klara av för att få ökad IT och mediekompetens.
På skolverkets hemsida kan man lära sig mer om datorns basprogram.

4 kommentarer

Lägg till din →

Jag tycker att jag vid det här laget borde ha koll på barns olika utvecklingsstadier men icke… Han får vänta till rollekar med dockor infinner sig 🙂

Tack Camilla!Vi fick en uppgift på skolan och jag passade på att göra något eget. Film är kul, så många olika moment.

Lämna ett svar