En syster och falska näckrosor i fågelbadet

Romantik & inredning

När de blommigt skira gardinerna hängdes upp i vardagsrummet insåg jag att även tavlorna behövdes bytas ut.
Inspirerad av Kari Lis Alexander och prerafaeliterna ägnade jag sommarledigheten åt att måla min egen Ofelia.
Min syster ställde i vanlig ordning upp på att stå modell.

En insjö i rabatten

Vi fyllde fågelbadet i rabatten, knipsade av lite Pioner och Daggkåpor som fick föreställa näckrosor. Jag fotograferade stående på en stol med en kvist i ena handen för att skapa skuggorna i ansiktet på Emma.

Skiktmåleri

Jag arbetade sedan med att grunda duken med en mörkgrön nyans i akrylfärg. Sedan skapade jag en svartvit bild med vit oljefärg. Slutligen har jag målat ett tunt lager med oljefärg över den helt torra undermålningen. Tekniken kallas för skiktmåleri. Jag har gjort en GIF för att skildra processen!

Lämna ett svar