Memento mori stilleben

Stilleben by Paul Bell

Efter att jag tillsammans med bildesteterna i åk3 tittat på Konstnärsdrömmen England och blivit inspirerad av Paul Bells stilleben beslöt vi oss för att läsa på om memento mori och göra ett eget försök att måla ett 1600-talsstilleben med föremål som symboliserar döden och livets förgänglighet.

Vi skapade ett gemensamt stilleben och eleverna tog även med sig ett eget föremål som de placerade in i motivet. Av praktiska skäl fotograferade de av stillebenet för att sedan kunna jobba vidare med en referensbild. Motivet är uppskissat i kol på en pannå som är grundmålad i en nyans av ockra.

Målade den röda duken och bakgrunden innan jag började måla föremålen. Kämpade med klockan som blev lite skev i formen. Svårt att gör kedjan utan att vara helt fokuserad. Tips till de som blir sugna att prova själv, lägg inte fram så himla många föremål. Lätt att glömma bort att de sen ska målas.

 

Lämna ett svar