Näckrosor

I samband med akvarell och yoga-kursen så gick jag med i Elisabeth Biströms Facebookgrupp: Akvarellister emellan – tips inspiration och massa målarglädje. Där delar amatörer och proffs sina målningar och efter att Elisabeth målat en insjö med näckrosor började många i gruppen att prova på samma motiv. Minst sagt inspirerande. Letade fram mina egna fotografier och gjorde ett försök.

Mönster

Ville försöka fånga speglingen av molnen i fotografiet med bara näckrosor, så jag målade maskeringsvätska (Pebeo drawing gum )på bladen för att kunna skapa ytan på vattnet utan att behöva måla runt näckrosorna. Jag fotograferade just den här bilden för att jag tyckte att bladen skapade ett vackert rundat mönster. Det mönstret syns extra tydligt i bildexemplet med helt vita blad.

Spegling av skogen vid Sävarån

Parallellt med den övre målningen jobbade jag med en annan akvarell, fotograferad vid samma tillfälle men med fokus på hur skogen så skarpt speglades. Vände fotografiet upp och ner och kallade den för Plättar i luften.

Lämna ett svar